Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

terug          

 

 


 

 

Fotoboek Mooi Ermelo in Beeld

Bossen, kastelen en landgoederen door de seizoenen heen

In de Witte Heide wordt op donderdag 22 november een nieuw fotoboek gepresenteerd. Het fotoboek Mooi Ermelo in Beeld is een uitgave van Stichting NMP Ermelo en is samengesteld door NMP-bestuurslid Joke Pieters en oud-journalist en NMP-gids Jeanne Dijkstra.

Het natuurfotoboek laat Ermelo in alle seizoenen zien door de ogen van (amateur)fotografen, dichters, kunstenaars en mensen die zich door het landschap bewegen. Het boek beeldt op kunstzinnige en eigen wijze uit, hoe mooi Ermelo is met haar rijke schakering aan landgoederen, bossen, kastelen en landhuizen, buitengebieden, buurtschappen en uitgestrekte heidevelden waarin het wild zich op natuurlijke wijze laat zien. Maar ook het dorp Ermelo zelf, met haar feesten en kenmerkende plekjes en gebouwen, wordt in het boek niet vergeten. Hoewel Ermelo als één van de parels van de Veluwe al vaak is beschreven en uitgebeeld, biedt dit fotoboek hierop een onmisbare aanvulling en mag het in geen boekenkast ontbreken.

De verkoopprijs van het boek bedraagt 9,95 euro en is met opzet laag gehouden opdat iedere inwoner, elke toerist en daarnaast eenieder die Ermelo een warm hart toedraagt, in staat wordt gesteld dit boek aan te schaffen. En zo vlak voor de feestdagen is het boek natuurlijk een uitgelezen sinterklaas- of kerstcadeau voor iedereen die Ermelo in zijn of haar hart heeft gesloten. Het boek is als een soort reis langs bekende maar ook minder bekende plekjes in en rond Ermelo en de samenstellers hebben er tijdens de totstandkoming dan ook zelf veel plezier aan beleefd.

Het fotoboek (74 pagina's A4 formaat) ligt vanaf 22 november in de boekhandel te koop. Ook is het verkrijgbaar via NMP Ermelo ( ISBN: 978-90-825824-4-4)

    

    

    

 

interview De Stentor