Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

           

 

 


 

ErmeloSchoon - Keep It Clean day

ERMELO SCHOON wat is dat?

                   Kort gezegd; een initiatief om de schoonheid van Ermelo te behouden door het opruimen van zwerfafval.

Ontstaan van ErmeloSchoon

Het begon met “KeepItCleanDay” in 2008, een initiatief georganiseerd door burgers om wereldwijd zwerfafval op te ruimen. Als ErmeloSchoon zetten we vanaf 2012 deze traditie voort door het organiseren van opruiminitiatieven en educatie om zwerfafval in onze omgeving tegen te gaan. Waarom doen we dit? Dit filmpje laat het zien! 

                                                          Ook u kunt elke dag helpen en inspireren! 

 

Scholen maken Ermelo weer Schoon!

Op vrijdag 21 september 2018 organiseert de werkgroep Ermelo Schoon van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo weer de zwerfvuil schoonmaak actie voor de scholen van Ermelo.

Vuil trekt vuil aan. Op plekken waar zwerfafval ligt gooien mensen makkelijker rommel op straat of in de natuur. Anders gezegd, hoe schoner het is, hoe schoner het blijft! Het duurt vaak lang tot zwerfafval vergaat, of het vergaat zelfs helemaal niet, kauwgom 20-25 jaar en een plastic drankflesje brokkelt alleen maar af maar de brokjes vergaan niet. Veel van dit plastic komt uiteindelijk in de wereldzeeën en vormt vaak een ‘plasticsoep’, veel zeedieren gaan er aan dood. De kleine plastic deeltjes die bijvoorbeeld door vissen gegeten worden, komen in hun weefsel en zo alsnog op ons bord terecht.

Thema 2018: ‘Steun de Plastic Soup Surfer’ en steun hem met (verdubbeld) statiegeld!

Ons thema dit jaar is om de strijd te steunen van Merijn Tinga, de ‘Plastic Soup Surfer’ tegen plastic afval in de zee. Hij wil plastic afval verminderen door voor meer flesjes en blikjes statiegeld te laten betalen (waar een groot deel van de Nederlanders ook voor is).

Als de kinderen (en hun ouders)  samen flessen wegbrengen voor statiegeld, de bonnen bewaren en samen inleveren bij Ermelo Schoon, gaat Ermelo Schoon aan de slag om de opbrengst te verdubbelen. Wij zoeken hiervoor sponsors bij winkels en bedrijven in Ermelo, maar ook ouders en grootouders zijn van harte welkom. Sponsor een kind of een paar kinderen, en verdubbel wat zij aan statiegeldbonnen ophalen. De kinderen kunnen statiegeldbonnen verzamelen tot woensdag 10 oktober. Donderdag 11 oktober worden de statiegeldbonnen ingeleverd en verdubbeld met een feestelijke uitreiking van de verdubbelde cheque aan Plastic Soup Surfer.

Meld je aan als school of als sponsor via ermeloschoon@nmpermelo.nl. Zo helpen wij samen de Plastic Soup Surfer verder in zijn strijd tegen de gruwelijke plastic vervuiling!

                                                                          

      

interview RTL Late Night   

 

 

Ermelo Schoon organisatie team:

Jacqueline van der Kooij
Cathy Hancock
Arjen van de Nadort
Marian Volgenant
    Bernadette Vrijling