Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

       

 

            


                                                            

Autoloze zondag 20 september

A.s. zondag 20 september is het over de hele wereld autoloze zondag. Het doel is om aandacht te vragen voor het milieu en de klimaatverandering in de wereld. Door een dag géén auto te gebruiken besparen we heel veel brandstof en vervuilen zodoende het milieu minder en dragen we bij aan minder klimaatverandering en aan een goed rentmeesterschap van onze aarde.
In samenwerking met diverse kerken organiseert het NMP ook in Ermelo enkele activiteiten. We stimuleren de kerkbezoekers lopend of op de fiets naar de kerk te gaan.
Daarnaast heeft het NMP een routeboekje gemaakt langs alle kerken in Ermelo. Dit boekje is o.a. verkrijgbaar bij de VVV. In dit boekje is een kaartje met een fietsroute langs alle kerken in Ermelo opgenomen en van alle kerken is een historische beschrijving gemaakt. U kunt de route op eigen gelegenheid fietsen op een mooie (zondag-) middag. I.v.m. corona moeten we ons nu hiertoe beperken.

 Volgend jaar hopen we op de autoloze zondag weer wat meer activiteiten te kunnen organiseren, zoals bezichtiging van kerken en bijvoorbeeld een orgelconcert.


Meer informatie kunt u krijgen bij het NMP (info@nmpermelo.nl )