terug

Activiteiten NME-centrum Ermelo  1999


Het NME-centrum opende zijn deuren in het najaar van 1998. Vanaf begin 1999 werden er volop activiteiten georganiseerd in en vanuit het centrum.    

opening NME-centrum Ermelo

 

 

Een greep uit de activiteiten in 1999   
 

Maart, april en mei 1999

Deze maanden stonden in het teken van vleermuizen. Via informatiepanelen kreeg men o.a. informatie over "wat zijn vleermuizen", de soorten, verblijfplaatsen en wat te doen als u een onverwachte gast in uw slaapkamer aantreft.

24 maart 1999

Eerste exemplaar van de Bomenfietsroute werd op de boomfeestdag uitgereikt door de heer D. van Loo aan wethouder D.N. de Vries Reilingh.

.                                                              

April tot en met oktober 1999

In april werd er een tentoonstelling ingericht over de "Bomen van Drie". Er was een doorsnede te zien van een boom die in het voorjaar van 1999 gekapt moest worden. Uit de jaarringen blijkt dat Napoleon de beuken ook al had kunnen bewonderen, maar die had wellicht andere dingen aan zijn hoofd.

   

Juli  tot en met oktober 1999

Vanaf juli was de tentoonstelling "Bomen in en rond Ermelo" te bezichtigen. In de tentoonstellingsruimte hingen foto’s en informatie over tal van bomen. Om de bezoekers actief bij de expositie te betrekken was er een vragenlijst gemaakt waarvan de antwoorden in de tentoonstelling te vinden waren.  

 

September 1999

Op Open Monumentendag 11 september 1999 kreeg wethouder Bilder het eerste exemplaar van de brochure "Herdenkings- en Herinneringsbomen in de gemeente Ermelo" aangeboden in het NME-centrum. Het thema van Open Monumentendag 1999 was "Monumentaal Groen". De brochure "Herdenkings- en Herinneringsbomen" sluit aan op dit thema. In de brochure worden alle bomen beschreven die geplant zijn bij o.a. een speciale gebeurtenis of jubileum.

 

 

November 1999

In november werden leerkrachten van Ermelose basisscholen ontvangen in het NME-centrum. Zij gaven die middag geen les maar kregen les in het kader van het project "Milieuzorg op School" (MOS). Het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Noordwest-Veluwe organiseerde voor het derde jaar een project met als doel het milieubewuster laten functioneren van de school. Diverse thema’s zijn aan de orde gekomen o.a Energie, Water en Afval.