terug

Activiteiten NME-centrum Ermelo  2001

 

Een greep uit de activiteiten in 2001

 

Januari tot en met december 2001

Doorlopende tentoonstelling over de uitvoering van het landschapsbeleidsplan in de gemeente Ermelo. Diverse projecten werden toegelicht door middel van tekeningen en andere informatie. Regelmatig werden de nieuwste gegevens toegevoegd.
Op 27 juni 2001 nam wethouder de Vries Reilingh in het NME-centrum het eerste exemplaar in ontvangst van de Landschappenfietsroute.
        

                                                    
   

Mei tot en met juni 2001

De expositie “Minder afval, Veel beter”. Wethouder de Vries Reilingh opende zaterdag 5 mei deze expositie in het NME-centrum. Er werd ondermeer aandacht besteed aan afvalpreventie. Ook was te zien welke maatregelen de gemeente neemt om het afvalaanbod zoveel mogelijk te reduceren.   
   


Hemelvaartdag 2001

Excursie Dauwtrappen voerde o.a. over en door de Groevenbeekse Heide en omliggende bossen. Tijdens de rondgang werd uitleg gegeven over de flora en fauna van dit heide- en bosgebied.     

 

Mei en juni 2001

In deze maanden werden rond diverse Ermelose scholen bomencircuitjes uitgezet. De leerlingen hebben met veel plezier hieraan meegedaan.     

 

Oktober tot en met december 2001

Deze maanden was in het centrum de tentoonstelling van de stichting tot Behoud van de Veluwse Sprengen en Beken te zien. Er was o.a. informatie over het ontstaan van beken en sprengen, het leven, het onderhoud en beekplanten in de beken.