terug

Activiteiten NME-centrum Ermelo  2002

 

Een greep uit de activiteiten 2002 

 

Januari tot en met mei 2002

In samenwerking met de KNNV is er tussen januari en mei 2002 in het NME-centrum een cursus gegeven op het gebied van bomen. 

Februari tot en met april 2002

Deze maanden was er een tentoonstelling met het thema “Van Uilen tot Zangvogels”. Veel jeugd en volwassenen bezochten deze tentoonstelling.
In het kader van deze tentoonstelling werd er eind februari een bosuilenexcursie gehouden naar het landgoed ’s Heeren Loo.

1 februari 2002    Máximaboom

Op initiatief van het Natuur- en Milieuplatform Ermelo en in samenwerking met de Oranjevereniging Ermelo plantte burgemeester ing. W.P. Omta op vrijdag 1 februari 2002 om 15.00 uur samen met de leerlingen van groep 6 van de R.K. Prins Willem-Alexanderschool de Máximaboom op de Kerkbrink. Dit ter gelegenheid van het huwelijk van Z.K.H. Prins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta op 2 februari 2002.
De Máximaboom en Amaliaboom zijn opgenomen in het boekje "Herdenkings- en Herinneringsbomen in de gemeente Ermelo. Deze brochure is verkrijgbaar in het NME-centrum voor 1,50 euro.

                                

Maart 2002

Twee zaterdagen in maart werden er nestkastjes in elkaar getimmerd in het NME-centrum. Ongeveer 40 kinderen deden hier aan mee. 

Mei 2002

De milieumarkt 2002 vond plaats in de Stationsstraat. Het NMP was mede organisator en was evenals het NME-centrum aanwezig.

Hemelvaartdag 2002

Excursie Dauwtrappen voerde o.a. over en door de Groevenbeekse Heide en omliggende bossen. Tijdens de circa 2 uur durende wandeling werd ingegaan op de natuur- en cultuurwaarden van dit heide- en bosterrein.
   
Mei tot en met juli 2002

Deze maanden stonden in het teken van vlinders. Met name het leven van dagvlinders en de bedreigingen van deze boeiende insecten werden belicht.
   
27 en 29 juni 2002

Het NME-centrum was opgenomen in de 7e Open Tuinendagen. Vele geïnteresseerden namen een kijkje in de tuin rond het centrum. 

22 september 2002 Autovrije Zondag

Het NME-centrum heeft de autovrije zondag georganiseerd. Er was een fietstocht langs diverse kerken uitgezet. Tijdens die dag had een aantal Ermelose kerken voor de gelegenheid de deuren voor lopende/fietsende bezoekers geopend en kon daar informatie worden verkregen over allerlei zaken. 
   
5 oktober 2002

De plantenruilbeurs vond 5 oktober plaats rond het NME-centrum. 

Oktober 2002

In oktober 2002 waren er voor de groepen 6 en 7 van de Ermelose basisscholen meespeeltheaterlessen. In deze les gingen kinderen “Op wereldreis”en ontdekten de toepassing van planten op de verschillende continenten.
   
Oktober tot en met december 2002

De herfsttentoonstelling ging over paddestoelen. Voor enkele jeugdgroepen werd een excursie naar Oud Groevenbeek verzorgd.
Ook werd er een paddestoelenexcursie naar landgoed Staverden georganiseerd.