Wethouder steelt de show.

Wethouder Nederveen van Duurzaamheid stal zaterdag de modeshow van regenkleding die de werkgroep Milieu van het NMP Ermelo organiseerde in het kader van de startdag van de fiets-promotiecampagne "Met Belgerinkel naar de winkel". Tot eind mei worden consumenten extra gestimuleerd om de boodschappen te halen op de fiets. "Fiets en win altijd" is de slogan. Fietsen is beter voor het milieu en beter voor je gezondheid en vaak gaat het zelfs sneller dan met de auto.

Afgelopen zaterdag was de aftrap van de campagne, die in tientallen gemeenten gehouden wordt, waaronder Ermelo en Harderwijk. Als hoofdthema hadden de werkgroep Milieu en de Fietsersbond gekozen voor een modeshow van regenkleding. Onder een strak blauwe lucht en met zomerse temperaturen werd de aftrap gegeven door wethouder Nederveen, die zich voor deze gelegenheid ook in moderne regenkleding gestoken had. Hoewel het niet regende, was de publieke belangstelling groot en werd er door het publiek luid geapplaudisseerd. Naast de heren-regenkleding die geshowd werd door de wethouder, werd er ook diverse moderne dames- en kinder regenkleding geshowd. Regenkleding kan dus ook hip en modern zijn.

Naast de regenkledingshow deelden leden van de werkgroep Milieu en van de Fietsersbond honderden stempelkaarten en flyers uit aan het winkelend publiek. Eén van de wetenswaardigheden op de flyer was: Het regent maar 7.5% van de tijd en dan het meest ’s avonds en ’s nachts. Het publiek kan de stempelkaarten de komende 6 weken af laten stempelen bij de 75 deelnemende winkeliers in Ermelo, wanneer zij boodschappen gaat doen op de fiets. De winkeliers zijn te herkennen aan het roze logo van Belgerinkel en staan deze week op de gemeentepagina.

Ook had de werkgroep een stand ingericht op Het Pauwenplein met fietsen, fietskarren en een bakfiets. Zelfs een Afrikaanse fietstaxi was te bewonderen. De fietsen en regenkleding waren beschikbaar gesteld door de fietsenhandels Vliek, Mouw en Hema.

Meer informatie over de campagne "Met Belgerinkel naar de winkel" is te vinden op de gemeentepagina en op www.belgerinkel.nl .

Dus mensen: Fiets en win altijd!