10 procent meer zonne-energie in Ermelo

Dat zou de conclusie kunnen zijn naar aanleiding van de open dagen zonne-energie, die in Ermelo werden gehouden. Enkele tientallen Ermeloërs kwamen 15 mei af op de open dag die georganiseerd was door de werkgroep Milieu van het Natuur en Milieu Platform Ermelo in samenwerking met Solar-Days.

Héél gerichte belangstellenden was de reactie van alle drie de gastheren. De mensen die kwamen kijken kwamen niet om zich globaal wat te oriënteren, maar hadden al duidelijk plannen om in zonne-energie te investeren. Voor de één was dat een zonne-boiler om warm water te maken, voor de ander juist een zonne-paneel om stroom op te wekken. Tevens waren er mensen die ook nadere informatie wilden over isoleren van een slecht geïsoleerd huis, want isoleren komt op de eerste plaats, en daarna zelf zonne-energie opwekken. Ook was opvallend dat mensen er met hun buren en familie over praten en zo de reikwijdte veel groter wordt. Zonne-energie opwekken is de laatste jaren veel goedkoper geworden en zo voor ieder budget al haalbaar. Voor zonne-stroom was zo veel belangstelling in maart j.l. dat de subsidie al in één dag vergeven was. Maar wellicht komt er komend jaar een beter systeem voor. Voor zonne-boilers is er nog wel voldoende subsidie beschikbaar. U krijgt dan een deel van de investering in de vorm van subsidie terug van de overheid.

Wanneer u de open dag gemist hebt, maar u wilt nog wel graag eens kijken hoe eenvoudig een zonne-paneel of zonne-boiler werkt, dan zijn er 9 gastheren in Ermelo die u ook na de week van de Solar-Days graag te woord staan.

uit de pers:   Kontakt        Ermelo's Weekblad