Jeugd Wandelroutes


Vrijwilligers van het NME-centrum hebben, als aanvulling op de inmiddels bekende en ook populaire wandel- en fietsroutes, (voorlopig) twee wandelroutes gemaakt speciaal gericht op de jeugd (leeftijd 8-12 jaar).
Hoewel in eerste instantie bestemd voor groepen van Ermelose basisscholen zijn deze wandelingen ook zeer geschikt voor andere jeugdige belangstellenden en bijvoorbeeld verjaardagsfeestjes.
De in het NME-centrum en bij de plaatselijke VVV verkrijgbare boekjes (1,50 euro) bevatten vragen en opdrachten die de toch al mooie wandelingen voor kinderen net even wat boeiender maken. Een antwoordenvel is bijgevoegd terwijl hulpmiddelen als loepjes en verrekijkers (in beperkte mate en in overleg) bij het NME-centrum te leen zijn.


Als eerste is uitgebracht natuurpad "Het Ruige Veld".

Deze wandeling volgt de middels paaltjes aangegeven bestaande route in de omgeving van de Oude Arnhemsekarweg terwijl bij (bijna) alle genummerde paaltjes gevarieerde opdrachten gegeven worden. Met behulp van het bijgevoegde antwoordenvel kan e.e.a. ter plekke of aan het eind van de wandeling besproken worden.

 

 

 

Een tweede wandeling met dezelfde opzet is het "Rondje Oud Groevenbeek"

Deze wandeling start op de Watervalweg en gaat deels over het landgoed "Oud Groevenbeek" dat eigendom is van de Vereniging Natuurmonumenten. 
Zo komt men langs de plek waar vroeger een uitkijktoren heeft gestaan, langs diverse sprengen, het landhuis, de watertoren (waar nu veel vleermuizen huizen) en de Groevenbeekse Heide. Deze route heeft dus meer cultuur-historische elementen.
De brochure bevat naast een routebeschrijving weer een keur aan leuke en leerzame opdrachten en een antwoordenvel.

fotoimpressie wandeling

 

meer informatie over jeugdactiviteiten