terug

Boomfeestdag Ermelo 1997

Thema: ‘Bomen en Zintuigen’

 

In 1997 nam het Natuur- en MilieuPlatform Ermelo het initiatief tot deelname aan de Nationale Boomfeestdag. De gemeente Ermelo ondersteunde dit initiatief van harte en zegde medewerking toe, sindsdien wordt jaarlijks een programma voor de Ermelose basisscholen samengesteld.
De meeste basisscholen (enkele in 1998) kregen een schoolboom aangeboden van de gemeente. Een certificaat met de naam van de schoolboom erop werd verzorgd door het Natuur- en MilieuPlatform Ermelo.
Bij de school in Speuld werd een rode beuk geplant, ook bij de Beatrixschool plantten leerlingen een rode beuk; bij de Koningin Julianaschool, Margrietschool en de Augustinusschool een witte paardekastanje. Op het schoolplein van de Ireneschool een trompetboom, bij de Goede Herderschool een dakplataan, bij de Arendshorst een rode meidoorn en bij de Prins Bernhardschool een bonte vederesdoorn.
De wethouders Van de Beek en De Vries Reilingh plantten samen met leerlingen op het schoolplein van de R.K. Prins Willem Alexanderschool, De Waterval en De Schakel 3 witte paardekastanjes.

Alle scholen ontvingen een “Bomenmap”, gevuld met lesmaterialen.