terug

Boomfeestdag Ermelo 2000

Thema: ‘Bomen voor Eeuwen’

     

Langs de Garderenseweg in Speuld werden diverse zomereiken geplant op woensdag 22 maart 2000 door leerlingen van de Speulderbrink. Bij de Goede Herderschool in Telgt een bruine beuk, bij de Koningin Julianaschool drie beverbomen, bij de Arendshorst drie sierkersen, bij de Augustinusschool twee zomereiken, bij de Ireneschool een sierkers, bij de Beatrixschool een linde en een honingboom.
Tevens werd bij de scholen een bomencircuit met opdrachten voor de leerlingen uitgezet.
Aan de Retiefstraat werden diverse eiken en berken geplant door leerlingen van de R.K. Prins Willem Alexanderschool, De Waterval en De Klokbeker.
Leerlingen van de Margrietschool plantten samen met de wethouders Van de Beek en De Vries Reilingh de Millenniumboom - een kleinbladige linde -  om het jaar 2000 te memoreren op de hoek van de Dokter Holtropstraat en de Groeneweg. Een steen met de namen van alle leerlingen van groep 7 werd naast de boom begraven. Een plaquette houdt de herinnering levend.  

’s Avonds werd in het Natuur- en MilieuEducatief Centrum Ermelo met vertegenwoordigers van de gemeente en belangstellenden een forumavond ‘Bomen over Bomen’ gehouden, georganiseerd door het Natuur- en MilieuPlatform Ermelo. Gediscussieerd werd over het bomen- en kapbeleid, beheer van de groenvoorzieningen, de landschappelijke beplantingen en de monumentale bomenlijst.