terug

Boomfeestdag Ermelo 2001

                                                                                                 

Thema: 'Bomen en Wonen'

Boomfeestdag 2001 op woensdag 21 maart was allerminst een lente-uitje: grote sneeuwvlokken daalden neer op de leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Ermelo.
Burgemeester Omta plantte 2 berken en 2 lijsterbessen bij de Arendshorst. Leerlingen hielpen dapper mee getooid met groene Boomfeestdagpetjes. Wethouder Meijer voorzag de Bernhardschool van een bonte Vederesdoorn. Vanwege de kou zongen de leerlingen het bomenlied binnen in de school.
Wethouder van de Beek was aanwezig bij de Goede Herderschool en plantte daar een berk.
Leerlingen van de Klokbeker, Schakel, Margrietschool en Waterval deden opdrachten in een bomencircuit op de Steynlaan onder leiding van wethouder Bilder. Om tien uur gaf school Speulderbrink een warm welkom aan burgemeester Omta. De school had speciaal voor boomfeestdag een erepodium gemaakt voor de bezoekers uit het gemeentehuis. Spannend was het wel, de burgemeester op bezoek.
De wethouders de Vries Reilingh en Meijer deden dapper mee met de opdrachten in het bomencircuit bij de Beatrixschool, evenals wethouder van de Beek bij de Julianaschool. Een uur later volgden de Cantharel en de Augustinusschool. Daarna was er chocomel en een koek voor de jeugd.
Om 11.00 uur ontvingen wethouder Bilder en de vrijwilligers de leerlingen van groep 7 van de R.K. Prins Willem Alexander school in het Natuur- en MilieuEducatief Centrum aan de Burgemeester van Oordtstraat.
André Kuypers van de bibliotheek vertelde een spannend verhaal waarin de kastanjeboom een belangrijke rol speelde. En dat kwam goed uit, want deze leerlingen verzamelden zich om 12.00 uur in de Stationsstraat. Op de hoek van ‘t Abdij hielpen zij wethouder Bilder met het planten van een kastanjeboom.Het zingen van het bomenlied sloot de boomfeestdag 2001 af.