Boomfeestdag Ermelo 2010

                                                                                                              

Thema:     'Bomen maken onze buurt'

                

Leerlingen van Ermelose basisscholen hebben woensdag 17 maart tijdens de Nationale Boomfeestdag bomen en struiken geplant. Zij deden dit samen met de wethouders Nederveen en Van den Bosch, medewerkers van de afdeling Openbare Werken en vrijwilligers van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo. De leerlingen ontvingen een fraai certificaat als bewijs van deelname aan de boomfeestdag en een Care For Trees-armbandje.

Langs de Herderlaan tegenover Sportcentrum Calluna werden door leerlingen van de Augustinusschool vijf bolacacia‚Äôs geplant en ca 300 struikkamperfoelies. Deze struiken zijn opgekweekt in biopotten: de biopot is een verteerbare pot, gemaakt van natuurlijke materialen zoals kokosvezel, rijstekaf of Miscantus (olifantengras). De leerlingen kregen in de klas hier uitleg over.     (foto's)

Rond de nieuw aangelegde Bergingsvoorziening aan de Oude Telgterweg hebben leerlingen van de Julianaschool ruim 150 struiken geplant, zoals krent, hazelaar, cardinaalsmuts en kamperfoelie. Op de gemeentewerf werden de leerlingen ontvangen en kregen zij informatie over het planten en de nieuw aangelegde bergingsvoorziening voor rioolafvalwater.     (foto's)

Alle Ermelose basisscholen hebben het lespakket "Mijn Droomboom" ontvangen als aanmoediging om de boomfeestdag onder de aandacht van de kinderen te brengen. Het is belangrijk dat zij zich realiseren hoe belangrijk bomen zijn voor hun toekomst en dat zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan een groene duurzame leefomgeving.