Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

www.nmpermelo.nl
 

 

 

 

 Heerlickheijd van Ermelo

 

 

Van bosbad tot hotel

In de zomer van 1936 werd het openluchtzwembad Bosbad Ermelo in gebruik genomen. De onderneming werd ondergebracht in de NV Damwijck, welke ook een tennisbaan in De Dennenkamp exploiteerde. Het bad werd opgericht door zes personen die geen commerciële bedoelingen hadden met het bad. Het ging in de eerste plaats om de recreatieve en sociale aspecten. De winst werd besteed aan verbeteringen, verwarming en uitbreidingen van het bad. De ingebruikneming van het sportcomplex Calluna in 1975, de afhankelijkheid van weersomstandigheden voor een openluchtzwembad en de sterke stijging van de energielasten maakten de financiële exploitatie bijzonder moeilijk. Per 31 december 1986 werden het bad, de camping, de opstallen en het volledige terrein van 35.000 m2 overgenomen door de gemeente Ermelo die het nog een jaar exploiteerde. Hierna werd alles gesloopt en lag er enige jaren een braakliggend terrein.

In 1995 kocht ondernemer Gerard van den Tweel uit Nijkerk het terrein voor 550.000 gulden van de gemeente om er een hotel- en congrescentrum te bouwen met de naam de Heerlickheijd van Ermelo. Het Nijkerkse architectenbureau Bokhorst & Roordink BV ontwierp het gebouw waarna in 1998 werd begonnen met de bouw. In ruim een jaar tijd verrees het nieuwe hotel op het voormalige bosbadterrein. Het gebouw met zijn ongeveer 130 fraai ingerichte hotelkamers, diverse zalen, een restaurant, zwembad en een wellnesscentrum kreeg in de volksmond de naam ‘Versailles van de Veluwe’. Diverse grote voetbalteams maakten afgelopen jaren gebruik van het hotel en haar voorzieningen, zo ook het Nationale Portugese team in het kader van EURO-2000.
Sinds 2005 is het mogelijk elkaar in het prieel het ‘ jawoord’ te geven.

 

Voor meer informatie:

www.regardz.nl/locaties/hotels/regardz-hotel-heerlickheijd-van-ermelo.aspx

 

 

 


index info EF-route

vorige                                                                                                                               volgende