Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

www.nmpermelo.nl
 

 

 

 

 Klimbos e.a.

 

 

De Drieërweg loopt naar de buurtschap Drie. In een testament uit 855 word Drie (en dat geldt ook voor Ermelo) voor het eerst genoemd. Mede door de hoge ligging van Drie konden – zoals vroeger meermalen werd verteld – de vissers op de Zuiderzee zich bij helder weer tot bij Naarden op de hoge beuken van Drie oriënteren. Langs de Drieërweg zijn diverse campings, bungalowparken en recreatiecentra te vinden. Aan de linkerzijde resp. Kamphuis Fijnoord en De Paalberg, terwijl aan de rechterzijde van de weg resp. De Kriemelberg, De Driehoek en de Toverberg gelegen zijn.

Kamphuis Fijnoord 

Het Kamphuis "Fijnoord’ werd in 1946 gesticht door het stadsdeel Feijenoord van de Hervormde Gemeente Rotterdam-Zuid. In het eerste Kamphuis was veel mergelsteen verwerkt i.v.m. de toen heersende schaarste aan bouwmateriaal. Na de eerste beheerder, het echtpaar W. van Elten - Hop, volgden door de jaren resp. de fam. W. van Kooij, de fam. B. van den Bosch - Hertog en de families Polderman, Faber en Brouwer.
In 1977 kwam er een nieuw gebouw, dat een investering vergde van bijna 600.000 gulden. Het gebouw biedt ruimte aan ruim 66 gasten en werd gebouwd door de fa. Andreae uit Ermelo.
Sinds 1970 is de exploitatie in handen van de Stichting JeReVo (= Jeugd- Recreatie- en Vormingswerk)

Camping De Paalberg

Deze camping is de oudste camping in Ermelo en één van de oudste campings in Nederland, al in 1914 kwamen er jeugdgroepen om er vakantie te vieren.
In 1914 werd de camping opgericht door een tweetal jongerenorganisaties: YMCA en AMVJ. Deze organisaties zijn nog steeds aandeelhouders. Er werd een gebouw neergezet voor jeugdkampen. In 1972 werd deze ‘groepsaccommodatie’ afgebroken. Het buitenzwembad komt nog uit 1935, is naderhand wel gemoderniseerd. In 2004 werd naast het al bestaande buitenbad van 30x15 meter een overdekt zwembad van 16x8 meter met kantine-restaurant en recreatieruimte gebouwd. Met deze voorzieningen is een stuk ‘seizoensverlenging’ gecreëerd.
Veel gasten komen uit de randstad met name uit Amsterdam en omgeving.
In 2011 is het recreatiecentrum in andere handen overgegaan. De heer en mevrouw Breedijk hebben de Paalberg, die zij dertig jaar geleid hebben, overgedragen aan de Van den Broek Recreatie Groep.

Het Klimbos

In de directe omgeving van recreatiecentrum De Paalberg is een nieuwe ‘attractie’ aangelegd, het Klimbos, dat sinds april 2009 in gebruik is. Het klimbos ligt middenin de bossen van de prachtige Veluwe. Vier spectaculaire routes met in totaal 60 hindernissen vragen om je grenzen te verleggen en de uitdaging aan te gaan om een avontuurlijke beleving te ervaren! Op een hoogte van 1 tot 9 meter maak je via diverse hindernissen en overgangen een ontdekkingstocht, waarbij de overgangen van boom tot boom steeds uitdagender worden en de routes stijgen in moeilijkheidsgraad.  Het klimbos staat voor een actief en avontuurlijk dagje uit voor de gehele familie.

Camping De Kriemelberg

Camping de Kriemelberg is een echt familiebedrijf en eigendom van de familie Van den Heuvel.
In de jaren 20 van de vorige eeuw werd een zomerverblijf voor een graaf gebouwd, dat nu dienst doet als beheerderswoning. Na de oorlog zijn er op het terrein logeergelegenheden gerealiseerd, waarin de jongens vanuit de steden kwamen uitrusten en nieuwe krachten opdoen in de bosrijke omgeving.
Door de jaren heen is het steeds meer een camping geworden. De camping is prachtig gelegen in het bos en vlakbij de Ermelosche heide. Het centrum van Ermelo ligt op ca. 2½ km afstand en op de fiets goed te bereiken.

Recreatiepark De Driehoek 

Het recreatiepark "De Driehoek" is gelegen midden in de bossen van Ermelo en heeft prachtige ruime en mooi begroeide plaatsen met daarop alle voorzieningen! Ook telt het park een aantal vrijstaande woningen midden in het bos. Het is een park met goede faciliteiten, zoals een openluchtzwembad, tennisbaan, restaurant en speeltuin.

Bungalowpark De Toverberg

In 1957 startte het park als familiebedrijf. De Drieërweg was nog een zandpad. De grootvader van de huidige eigenares woonde midden in de bossen en had achter het huis grote schuren. Die bouwde hij om tot huisjes, omdat er steeds meer vraag kwam naar vakantieverblijven. In 1968 werd het park uitgebreid van vijf naar tien hectare. Het karakter van het park is altijd hetzelfde gebleven, het is heel ruim en het straalt rust uit.

 

 

Voor meer informatie:

www.klimbosermelo.nl 

 

 

 


index info EF-route

vorige                                                                                                                               volgende