Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

 

 


 

 

Fotoboek Mooi Ermelo in Beeld

Bossen, kastelen en landgoederen door de seizoenen heen

In de Witte Heide werd op donderdag 22 november 2018 een nieuw fotoboek gepresenteerd. Het fotoboek Mooi Ermelo in Beeld is een uitgave van Stichting NMP Ermelo en is samengesteld door NMP-bestuurslid Joke Pieters en oud-journalist en NMP-gids Jeanne Dijkstra.

Het natuurfotoboek laat Ermelo in alle seizoenen zien door de ogen van (amateur)fotografen, dichters, kunstenaars en mensen die zich door het landschap bewegen. Het boek beeldt op kunstzinnige en eigen wijze uit, hoe mooi Ermelo is met haar rijke schakering aan landgoederen, bossen, kastelen en landhuizen, buitengebieden, buurtschappen en uitgestrekte heidevelden waarin het wild zich op natuurlijke wijze laat zien. Maar ook het dorp Ermelo zelf, met haar feesten en kenmerkende plekjes en gebouwen, wordt in het boek niet vergeten. Hoewel Ermelo, als één van de parels van de Veluwe, al vaak is beschreven en uitgebeeld, biedt dit fotoboek hierop een bijzondere aanvulling.

Het fotoboek (softcover, 74 pagina's A4 formaat, ISBN: 978-90-825824-4-4) is te koop bij lokale boekhandels en VVV (9,95 euro). Ook is het verkrijgbaar via NMP Ermelo ( afhalen of +5 euro verzendkosten )

 

    

    

    

 

interview De Stentor