Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

           

 

 


 

ErmeloSchoon - Keep It Clean day

ERMELO SCHOON wat is dat?

                   Kort gezegd; een initiatief om de schoonheid van Ermelo te behouden door het opruimen van zwerfafval.

Ontstaan van ErmeloSchoon

Het begon met “KeepItCleanDay” in 2008, een initiatief georganiseerd door burgers om wereldwijd zwerfafval op te ruimen. Als ErmeloSchoon zetten we vanaf 2012 deze traditie voort door het organiseren van opruiminitiatieven en educatie om zwerfafval in onze omgeving tegen te gaan. Waarom doen we dit? Dit filmpje laat het zien! 

                                                          Ook u kunt elke dag helpen en inspireren! 

                                                    

Ermelo is weer opgeschoond


Als start van de Maand van de Duurzaamheid in de gemeente Ermelo heeft het Natuur en Milieuplatform (NMP) op 4 oktober weer de jaarlijkse zwerfafval opruimdag georganiseerd.
Duurzaamheid is ook het goed onderhouden en verzorgen van onze aarde, daar hoort ook het opruimen van afval bij!
Zeven scholen met in totaal zo’n 300 leerlingen zetten zich in voor het opruimen van zwerfafval.
Ondanks het slechte weer trotseerden de jonge kanjers de regen en gingen op pad. Een enkele school heeft de actie moeten verschuiven naar een ander tijdstip.
Een extra actie was er op de Ireneschool waar het NMP in samenwerking met de gemeente en ‘Plastic Fantastic’ een demonstratie gaf over het recyclen van plastic. Snippers plastic afval werden in een extrudeermachine gedaan en deze machine maakte er weer een nieuw product van. In dit geval een leuke smiley.
Ook hadden de leerlingen van groep 5 en 6 kunstzinnige ‘monsters’ gemaakt van afval zoals plastic flesjes, lege melkpakken e.d. Deze zijn nu tentoongesteld in de etalage van een leegstaande winkel op de Enk. Gaat dat zien!

 

    

    

   

 Ermelo Schoon organisatie team:

Marian Volgenant
Bernadette Vrijling
Arjen van de Nadort
 

ermeloschoon@nmpermelo.nl