Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

           

 

 


 

ErmeloSchoon - Keep It Clean day

ERMELO SCHOON wat is dat?

                   Kort gezegd; een initiatief om de schoonheid van Ermelo te behouden door het opruimen van zwerfafval.

Ontstaan van ErmeloSchoon

Het begon met “KeepItCleanDay” in 2008, een initiatief georganiseerd door burgers om wereldwijd zwerfafval op te ruimen. Als ErmeloSchoon zetten we vanaf 2012 deze traditie voort door het organiseren van opruiminitiatieven en educatie om zwerfafval in onze omgeving tegen te gaan. Waarom doen we dit? Dit filmpje laat het zien! 

                                                          Ook u kunt elke dag helpen en inspireren! 

 

Scholen maken Ermelo weer schoner!

Vrijdag 21 september hebben 391 leerlingen van Ermelose scholen meegedaan aan de Actie “ErmeloSchoon” en zwerfafval opgeruimd.
De week daarvoor was het jaarlijkse “World clean up day”, het in 2008 in Letland ontstane initiatief om zwerfafval op te ruimen. Tientallen gemeenten in Nederland, en dus ook Ermelo, georganiseerd door de werkgroep “Ermeloschoon” van het Natuur en milieuplatform (NMP), hebben zich aangesloten bij dit initiatief.
Ondanks het echte herfstweer trokken de stoere kinderen erop uit, gewapend met grijper en vuilniszak, om op het schoolplein, in de straten en plantsoenen alles wat daar niet thuishoort op te ruimen.
De scholen: Arendshorst, Augustinus, Groevenbeek, Irene, Speulderbrink en Willem Alexander, hadden er allen een project van gemaakt, de leerlingen waren al op de hoogte van het nut van deze actie. Niet alleen de rommel is weg maar je redt ook dierenlevens.

Parallel hieraan liep ook de door ErmeloSchoon georganiseerde actie :                           

‘Steun de Plastic Soup Surfer’ en steun hem met (verdubbeld) statiegeld!’  

Het thema dit jaar was om de strijd te steunen van Merijn Tinga, de ‘Plastic Soup Surfer’, tegen plastic afval in de zee. Hij wil plastic afval verminderen door voor meer flesjes en blikjes statiegeld te laten betalen. Ook de gemeente Ermelo heeft zich achter de motie in de Tweede Kamer geschaard. (Plastic Soup Surfer film)
         
                                                

           

interview RTL Late Night   

 

 Ermelo Schoon organisatie team:

Marian Volgenant
Bernadette Vrijling
Arjen van de Nadort
 

ermeloschoon@nmpermelo.nl