Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief
 

 

 

 


 

                                                                            Duurzame Huizen open dag.


Al 10 jaar wordt de landelijke Duurzame Huizen Route georganiseerd. Steeds heeft het NMP deze voor Ermelo ondersteund door bewoners van interessante woningen te vragen mee te doen en door publiciteit te organiseren. Dit jaar is de Duurzame Huizen Route op de zaterdagen 29 oktober en 5 november. De officiele opening voor Ermelo wordt verricht door wethouder Duurzaamheid, de heer Ronald van Veen, op 29 oktober, al om 8.30 uur aan de Steynlaan 56 in Ermelo.

Het doel van de Duurzame Huizen Route is om mensen kennis te laten maken met de nieuwe ontwikkelingen van goed isoleren en verwarmen, doordat zij verduurzaamde woningen kunnen bezoeken. Er zijn dan ook verschillende systemen van isoleren en verwarmen te zien, van infrarood warmtepanelen, verschillende (hybride) warmtepompen tot een warmtebatterij. Alle woningen zijn van het gas af, behalve uiteraard de woning met de hybride warmtepomp.

De deelnemende woningen zijn:

1 - Steynlaan, bj 1969, vloerisolatie met folie, na-isolatie spouw, dakisolatie, ramen HR++, InfraRood warmtepanelen voor verwarming, doorstroomgeiser voor warm water.

2 - Spechtstraat, bj 1972, isolatie van vloer, spouw, dak en HR++ glas, voor verwarmen en warm water een lucht- water warmtepomp.

3 - Garderenseweg - Speuld, bj 2020, Tripple glas, balansventilatie met warmte-terugwinning, verwarmen en warm water met bodem-water warmtepomp.

4 - Hulstlaan, bj 1979, Vloerisolatie: polystyreen, spouw glaswol, dak polyurethaan, ramen deels HR ++, 18 zonnepanelen, hybride warmtepomp lucht-water 4,9 kW max., vloerverwarming, elektrische boiler.

5 - Bilderdijklaan, bj 1962, isolatie van vloer, spouw, dak en HR++ glas, voor verwarmen en warm water lucht-water warmtepomp. Het afgiftesysteem is hetelucht verwarming.

6 - Berkenlaan, bj 1992, isolatie van vloer, spouw, dak, HR++ glas, voor verwarmen en warm water PVT panelen en warmtepomp, daarnaast warmtebatterij voor opslag van zomerwarmte voor de winter.

7 - Eendenparkweg, bj 2015, Styrostone muren, vloerverwarming, bodem warmtepompen

8 - Witwatersrand, bj 1970, hybride warmtepomp, 12 zonnepanelen


Wilt u één of meerdere van deze woningen bezoeken, meldt u zich dan aan op www.duurzamehuizenroute.nl .
Kies voor woningen in Ermelo en geef u daar per huis op voor een tijdstip. Dan krijgt u in 2e instantie het volledige adres. U kunt ook alvast de genomen maatregelen en de ervaringen van de bewoners lezen.