Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

terug overzicht             

 

Omgaan met dieren

Er is een les voor de onderbouw en één voor de middenbouw:

 

 'Niels en Nikki op de Klinkboerderij'
een kennismaking met boerderij-dieren

Een buitenles voor de groepen 1, 2, 3 en 4 bij de Klinkboerderij op landgoed ´s Heeren Loo waarbij de kinderen aan de hand van een klein verhaaltje opdrachten uitvoeren.

Het NMP stelde de leskist samen en De Klinkboerderij verzorgt verder de uitvoering ervan.

De opdrachten brengen de kinderen langs allerlei verschillende dieren op de boerderij. In kleine groepjes gaan de kinderen steeds vanaf een centraal punt op pad. De verschillende opdrachten worden gedaan aan de hand van gekleurde kralen. Als afsluiting is er voor de kinderen een diploma. Als begeleiding dient de school zelf zorg te dragen voor voldoende ouders.

Aanmelden: zie hieronder

 

Praktische cursus dierverzorging met dieren van De Klinkboerderij

groep 5 en 6

Hoe verzorg je je kleine huisdier? Op de Klinkboerderij kun je het leren!

Aan de hand van overzichtelijke opdrachtenbladen worden de kleine dieren nauwkeurig bekeken, gemeten, gewogen en leren de kinderen hoe je het dier moet verzorgen: welk voer is het meest geschikt, hoe moet je een dier optillen, aaien, borstelen....... Daarna wordt het dier natuurlijk goed verzorgd in een schoon hok teruggezet en alle materialen netjes schoongemaakt en opgeruimd. Te doen als een éénmalige activiteit, of als een langer durend project, waarbij de kinderen meerdere dieren leren verzorgen.


Nadere informatie en aanmelden:

-  De Klinkboerderij, de heer Aart Hagen 

Enckerkamp 39
3853 HK Ermelo

tel.: 06-30 04 17 01

E-mail: klinkboerderij@sheerenloo.nl

www.sheerenloo.nl/-/de-klinkboerderij