Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

         

 

 


 

Tuincoach

Tuincoaches van start in de gemeente Ermelo.

 

Zou je meer verkoeling willen tijdens de warme zomerdagen? Of ben je benieuwd hoe je het regenwater in eigen tuin kan opvangen? De tuincoach komt graag en gratis bij je langs om praktische tips en informatie te geven! Zo weet jij wat je kunt doen om van jouw tuin een fijne, groene plek te maken.

De tuincoaches zijn vrijwilligers met een hart voor tuinieren en duurzaamheid, die als ‘groene/blauwe buur’ met kennis met je meedenkt. Doordat zij uit eigen interesse al veel bezig zijn met hun tuin en vanuit Veluwe Duurzaam een training hebben gevolgd, kunnen zij andere inwoners verder helpen met hun tuinvragen.

Met de droogte van de afgelopen zomer hebben je planten in de tuin het zwaar gehad en vraag je je mogelijk af welke planten er beter tegen de droogte kunnen. Misschien wil je regenwater opvangen in je tuin, maar weet je niet hoe je dit het beste kunt doen. Of wil je meer groen in je tuin voor verkoeling maar heb je geen idee waar je het beste kunt beginnen. De tuincoach kijkt graag met je mee en geeft praktische tips zodat je aan de slag kunt gaan.
Daarnaast geeft de tuincoach je informatie over subsidies die de gemeente verstrekt voor het vergroenen van je tuin of het opvangen van regenwater.
 
Wil jij graag advies van een tuincoach? Vul dan het aanvraagformulier in op de website van Veluwe Duurzaam.