Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo

home  NMP  activiteiten  educatie  boekjes  natuur  duurzaamheid  composteren  ErmeloSchoon  folders  contact  links  archief

 

 

archief activiteiten                    

activiteiten 2021

recente activiteiten

 Een laat begin dit jaar van onze activiteiten, welbekende oorzaak: de coronamaatregelen.
We hopen er vanaf nu weer een beetje werk van te gaan maken.
 
 
 

e

7 juni 2021                                                  Start kabouterpad natuurtuin

En daar ze waren weer: de jongste kinderen van de Arendshorst.
Op een prachtige vroege maandagmorgen bezochten de 26 kleuters onze natuurtuin. Verdeeld in groepjes met mooie wilde bloemennamen, zoals Margrieten, Klaprozen, Koekoeksbloemen, Fluitenkruidjes, Viooltjes en Morgensterren trokken ze door het bos, langs de vijver en door de bloementuin, om te kijken, te ruiken, te voelen en te luisteren.

En ze ontdekten veel!

Bloemen in alle kleuren, vogels, bomen, struiken, mossen, kleine beestjes en niet te vergeten: de bijen van bijenstal Onder de Pannen.
De natuurtuinkabouters, waaronder Bollebuik, Hoplala, Puntmuts en Wede lieten zich niet echt zien, maar toch meenden sommige kinderen wèl een glimp te hebben opgevangen..
Kinderen, bloemen, vogels, vlinders en zoemende bijen, het was weer een heerlijke ochtend daar!

Niet alleen schoolgroepen kunnen het kabouterpad lopen. Ook ouders/grootouders kunnen ervoor in de natuurtuin terecht. Bij de keet is de brievenbus te vinden met daarin enkele exemplaren van het boekje met de opdrachten, en de plattegrond. Genummerde dakpannen in de tuin langs het pad wijzen de weg. Scholen betalen 35,00 euro voor een georganiseerde tocht langs het pad, wie zelfstandig met (klein)kind loopt doet dit gratis. Een eventuele vrijwillige bijdrage op de bankrekening van Stichting NMP is uiteraard welkom!


    

    Ermelo's Weekblad

  
 


 
 
  


 

 
 
  
 
 
 
 


 
 
  
  
 
 


 
 
  
  
 
 
  
  
 
  
 


 
 
 
 naar boven
 


 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
   
  
  
 


 
  
  
  
  
 


 
  
 


 
naar boven